Na początku chciałbym się przywitać. Nazywam się Daniel i zajmuje się designem, oprogramowanie jakie opanowałem w stopniu komunikatywnym to Photoshop/Illustrator/Flash. Ostatnio zafascynowany jestem możliwościami jakie daje AE oraz ogólnie motion designem. Chciałbym się włączyć do tej społeczności.
Ponieważ obserwując ten wątek zauważyłem dużą bezkrytyczność, która może nie jest do końca nieuzasadniona ze względu na społeczny charakter pracy użytkownika Neo, chciałbym się podzielić moją opinią na temat jego projektu:
Typo do poprawy. W projekcie nie należy wygładzać czcionek które nie będą osadzone w plikach graficznych. Zabawy w modyfikowanie czcionek niezgodnie z zamysłem ich twórców jak na przykład spaceing w napisie ogłoszenia, nie wychodzą Ci za dobrze, trzeba się dobrze znać na typografii albo unikać takich praktyk.
Grafika w topie może wygląda profesjonalnie dla zwykłych ludzi ale jeśli ktoś ma pojęcie o takim klimacie, wie że jest to miszmasz zrobiony metodą - pokombinuje może coś wyjdzie.
Efekt glow czy też rozmycie (nie wiem co tu chciałeś osiągnąć) którego nadużywasz w belkach i form logowania na dłuższą metę będzie tylko męczył oczy.
Szara część dookoła listingu działów forum gryzie się z tą niebieską belką z którą się styka.
Kolory!!! Tu ich niema... Czarny, szary i dziwaczne odcienie niebieskiego uzyskane prawdopodobnie w sposób losowy. Polecam
www.colourlovers.com.
Podsumowując - imo jest to bardzo cienki projekt. Nie bierz tego do siebie Neo ale taka jest prawda. Polecam odwiedzić TemplateMonster i poszukać stron o podobnym klimacie które zostały uznane za dobre, czerpać z nich inspiracje. Widać, że w Photoshopie jesteś już dość obyty, na pewno każdy Twój kolejny projekt będzie coraz lepszy, ten niestety dobry nie jest.
Pozdrawiam